Leapvox – Türk Tasarımı IP PBX Sistemi

Merhabalar, Bu yazımızda size Türk Yazılım Mühendislerinin yazdığı ve Türk Tasarımcılarının tasarladığı bir cihazı tanıtacağız. Bu cihazı tanıtmaktaki amacımız Türkiye piyasasındaki diğer IP-PBX’lerden birçok konuda farkı olmasıdır.Size hep yeni servisler sunmaya çalıştık bu sefer de size tamamen Türk tasarımı bir iletişim cihazını tanıtacağız.

Cihazımızın ismi LeapVox. Cihazın yazılım kısmında Asterisk kullanılmış ama arayüz tamamen Türk Yazılım Mühendileri tarafından geliştirilmiş.Cihaz IP PBX yani Sanal Santral dışında E-Posta Sunucusu, Fax Sunucusu, DNS Sunucusu, SMS sunucusu ve Çağrı merkezi yer almaktadır.

Cihazın göze çarpan özelliklerinden biri de Leapvox’a 4 tane analog hatta kadar ve /veya bir tane GSM hattı takarak aramalarınızı bu hatlar üzerinden gerçekleştirebilir veya çağrı alabilirsiniz. Yani halihazırda bulunan bir analog veya gsm hattını sanki bir Voip kanalı gibi kullanabilirsiniz. 

Cihaz arayüzünün tamamen Türk Yazılım Mühendisleri tarafından hazırlandığından bahsetmiştik.Cihazın yönetim paneline girdiğinizde en çok kullanılan Asterisk arayüzü Freepbx’ten çok daha kolay kullanıma sahip bir arayüz sizi karşılamakta.

leapvoxpanel

Freepbx teki gibi kod şeklinde ayar yazmanıza gerek kalmadan sanki bir voip telefonu ayarlıyormuş gibi IP PBX santralinize Voip Kanalı(Trunk) tanımlayabiliyorsunuz.Aynı kolaylıkta Haberleşme kanalları yani DID numaraları da ekleyebiliyorsunuz. Sesli Karşılama özelliği (IVR) şu ana kadar kullandığımız IP Santraller içinde en kullanışlısı oldu.

Tamamen kullanıcı tabanlı olan Leapvox sistemine bir alan adı tanımlayabilir ve bunun üzerinden şirketinize eposta hizmeti verebilirsiniz.Aynı şekilde tanımladığınız bir DID üzerinden gelen Fax’ları belirlediğiniz bir epostaya yönlendirebilirsiniz ve/veya santral üzerinden Trunk/Analog hat üzerinden Fax gönderebilirsiniz.

Voip dünyasında çokça talep edilen Çağrı Merkezi özelliğinde de Kuyruk Oluşturma, Operatör Ekleme, Telefondan bağımsız bir şekilde Operatörün telefon giriş yapabilmesi ve bu iletişimin tümünün raporlanması gibi özellikler bulunmakta. Özellikle Operatörlerin telefonfan bağımsız bir şekilde sisteme giriş yapması ve görevlerine devam etmesi gerçekten verimli olmuş. Yani çağrı merkezindeki raporlama, dahili telefonun kaç çağrı yaptığı/cevaplayamadığı üzerinden değil de çağrı operatörünün kaç çağrı yaptığı/cevaplayamadığı üzerinden rapor tutuyor. Böylece çağrı merkezi çalışanı tek bir telefona bağlı kalmıyor.

leapvoxcc

Yukarıda tanıttığımız Leapvox İletişim cihazı  Leapvox Kobi ve Leapvox Kurumsal şeklinde 2 ye ayrılıyor. Santral, isterseniz sizin belirlediğiniz bir bulut ortamına da kurulabiliyor.

Yukarıda anlatmadığımız birçok özellik ve daha fazla bilgi için lütfen www.leapvox.com adresini ziyaret ediniz.